Geschiedenis

 

Graag willen wij  u iets vertellen over het ontstaan van ons familiebedrijf:

Onze ouders, A.G. Bosman senior en  A. Bosman-Vogelzang hebben het bedrijf opgericht in 1974. De naam Ross Tucker is door onze pa bedacht. Hij is geboren en getogen in het Twentse Glanerbrug. Hij heeft de naam Ross Tucker ontleend aan deze regio omdat hij graag iets van zijn achtergrond in de bedrijfsnaam wilde verwerken.

Het is een woordspeling geworden.

De mensen uit Twente worden ook wel Tukkers genoemd en in de vlag van Twente staat het Twentse ros (paard). Om het geheel een internationaal karakter te geven wordt ros met dubbel s geschreven en tukker met ck. Zo werd het bedrijf Ross Tucker geboren.

Hij is begonnen zoals veel bedrijven vroeger zijn gestart door gewoon met een busje op pad te gaan met meubelen waar hij handel in zag. Het kantoor was in die tijd gevestigd in onze huiskamer in het Groningse Boerakker, waar onze moeder ook een groot deel van de dag werkzaam was voor het bedrijf.

Senior bezocht vele meubelzaken om naamsbekendheid te krijgen en een afzetmarkt te vinden. De meubelen werden eerst opgeslagen in vele schuurtjes of leegstaande panden in de omgeving van Leek. Het busje werd al snel een vrachtwagen en de meubelcollectie nam vastere vormen aan. In het begin kocht hij de meubelen bij Nederlandse bedrijven, daarna werden steeds meer meubelen geïmporteerd uit landen over de hele wereld.

Vanaf 1980 werden de schuurtjes vervangen door een eigen opslag met kantoor.

Het bedrijf groeide door, maar verdere uitbreidingen konden niet meer op de oude locatie gerealiseerd worden, dus werd er gezocht naar een nieuwe locatie die al snel gevonden werd op het Industrieterrein Leeksterhout te Leek. Met een jaar van voorbereiding en een jaar bouwen was eind 2003 ons huidige kantoor, showroom en opslag klaar voor gebruik.

Onze pa is in 1999 overleden. Helaas heeft hij deze uitbreiding niet mee mogen maken. 

Wij zijn trots dat wij het bedrijf met ons drieën verder door kunnen en mogen zetten.

Henry Bosman
Anita  Bosman
Berry Bosman  Ons bedrijf nu

 

 Toekomst en Visie

 

Partners

 

 

 

  

Ons laatste nieuws
Fijne vakantie
Fijne vakantie
Iedereen een fijne vakantie gewenst! Wij zijn 2 weken gesloten, van 6 t/m 17 augustus 2018.
Lees verder ...
Outlet
William armstoel
William armstoel
10 stapelbare armstoelen William frame zwart, bekleed met Stamskin Zen F4350-50456 blue. Te koop ...
Lees verder ...
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze speciale acties en schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Neem contact met ons op
Ross Tucker
Kapteynlaan 19
9351 VG Leek
 
Tel:0594-516017
verkoop@rosstucker.nl
Volg ons ook via