BLOG | 4 tips voor de inrichting van een compacte kamer

30 maart 2021

Het inrichten van een studentenkamer of een Tiny House is een hele uitdaging. De beschikbare ruimte is vaak heel beperkt (13-16 m2), maar je moet wel kunnen beschikken over alles wat je dagelijks nodig hebt. Hoe doe je dat? Wij geven je 4 handige tips.

Tip 1: een multifunctioneel bed

Het bed is natuurlijk een meubel dat niet in je compacte kamer mag ontbreken. In vele gevallen is het zelfs letterlijk het centrum van een kamer. Je slaapt er niet alleen in, maar het is ook je plek om te studeren, te werken of te ontspannen. Maar ja, zo’n bed is een enorme ruimtevreter. Natuurlijk kun je kiezen voor een kleiner bed, maar dan lever je enorm veel in op comfort. Daarom zorgen wij ervoor dat het bed een multifunctioneel meubel wordt met opslagruimte onder het bed voor je koffers, kleding en je boeken. Door losse kussens tegen de muur aan te zetten, creëer je in een handomdraai je eigen driezitsbank. En door het handige stopcontact met USB lader in het hoofdeinde, hoef je de hele dag je bed niet meer uit.

Tip 2: hangende kastjes

Je kan natuurlijk niet al je spullen kwijt onder je bed, dus wat extra opbergruimte is erg handig. Een smalle boekenkast naast je bureau zorgt ervoor dat je je studiespullen, je werkpaperassen en je laptop binnen handbereik hebt. Doordat de kast hangt, lijkt deze optisch kleiner omdat je veel meer vloeroppervlakte ziet. Daarnaast kun je ook gemakkelijker stofzuigen en dweilen met een hangende kast.

Tip 3: dineren aan je bureau

Natuurlijk kun je prima in je fauteuil met je bord op schoot genieten van een heerlijke maaltijd. Maar als je mensen op visite krijgt, is het natuurlijk wel zo fijn om aan tafel te eten. Daarom ontwerpen we het bureau zo dat deze de perfecte afmeting heeft om aan te studeren of te werken, maar ook om met 4 personen aan te eten. Door opbergruimte onder het blad te maken, kun je daar gemakkelijk de spullen die op je bureau lagen in kwijt. Als je in de hoek van een kamer een beugel met daaraan comfortabele klapstoelen aan de muur bevestigt, heb je in een handomdraai voldoende plaats voor gasten.

Tip 4: kies voor doorkijk

Als het wel mogelijk is om een kast te plaatsen in een kamer, maken we daar vaak een combinatiekast van. Zo kun je er je boeken, je voorraad, maar ook je kleding in kwijt. De kast is een perfecte afscheiding tussen slapen en studeren/werken. Door de onderkant van de kast dicht te maken en de bovenkant open te laten, houd je vrij zicht in de hele kamer en dringt het daglicht ook helemaal door tot het einde van de kamer. Door te kiezen voor ‘open roomdivider behoud je het ruimtelijke gevoel maar creëer je toch een afscheiding tussen je slaap en eetgedeelte.

compacte kamer inrichten - Ross Tucker Projectinterieur    compacte kamer inrichten - Ross Tucker Projectinterieur

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Wij zijn trotse partner en dealer van:
Wil je een offerte ontvangen?
Of heb je een Vraag?
Je ontvangt zo snel mogelijk van ons een antwoord of een offerte op maat!