Blog | Circulaire vloeren in een interieur

26 april 2021

Een nieuwe vloer voor je recreatiewoning, studentenstudio, zorginstelling of hotel is vaak één van de lastigste keuzes die je moet maken voor je nieuwe interieur. Vanwege het grote oppervlakte is de vloer één van de meest beeldbepalende elementen in het interieur. Maar dat is ook de kracht van een vloer: de vloer is letterlijk de basis voor de stijl die je wilt realiseren in het interieur.

Een vloer met een massieve, robuuste planken structuur in een recreatiewoning, die binnen met buiten verbindt. Een sfeervolle en warme vloer in een studentenstudio of zorginstelling, die je een huiselijk gevoel geeft. Een visgraatvloer in de entree van je hotel, die zorgt voor een rijk en stijlvol gevoel.  

De designs zijn door de natuur geïnspireerde kleuren en thema's, die versterkt worden door het ultra-realisme van digitaal printen en een mooie en levensechte matte afwerking hebben. De 100 designs hebben diverse stijlen, waaronder houtlook, betonlook, terrazzo en marmer. 

Maar het meest belangrijke op dit moment is om te kiezen voor een milieuvriendelijke, onderhoudsarme en duurzame vloer. Daarom kiezen wij vaak voor de PVC vloeren van Tarkett. Eén van de meest duurzame vloeren die er op dit moment zijn.

Circulaire vloeren

Eén van de manieren waarop je je steentje kan bijdragen aan de toekomst van onze planeet, is door een product te kiezen dat lang meegaat en dat bijna tot in het oneindige kan worden gerecycled. Daarom zijn wij fan van PVC-gebruik in vloeren. Het is een duurzaam materiaal dat jarenlang bestand is tegen slijtage zonder dat het vervangen hoeft te worden.

PVC heeft ook isolerende eigenschappen en is volledig geschikt voor veeleisende ruimtes met specifieke onderhoudsvereisten. Vanuit het gedachtengoed van de Cradle to Cradle®-methode en een circulaire economie, passen ze hetzelfde duurzame denken toe op al hun PVC-producten.

Ze ontwikkelen daarnaast ook continu manieren om PVC nu en in de toekomst nog duurzamer te maken. Zo kan bestaand PVC na zijn levensduur weer teruggenomen worden en gebruikt worden als grondstof voor nieuwe vloeren. Als partner van het ReStart®-programma zorgen wij ervoor dat ook als het snijafval dat overblijft tijdens het leggen van een vloer, weer teruggaat en gebruikt wordt als grondstof voor een nieuwe vloer.

Circulaire vloeren, vloeren, duurzame vloeren, ross tucker projectinterieur  

Heb je interesse naar onze mogelijkheden op het gebied van circulaire vloeren? Wij geven je graag advies en helpen je graag om een duurzame keuze te maken.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Wij zijn trotse partner en dealer van:
Wil je een offerte ontvangen?
Of heb je een Vraag?
Je ontvangt zo snel mogelijk van ons een antwoord of een offerte op maat!