BLOG | Duurzame gordijnen uit gerecyclede materialen

21 oktober 2020

Naast het meubilair en de vloeren, hebben ook gordijnen een grote impact op het milieu. Vandaar dat wij graag circulaire gordijnen aanbieden als onderdeel van de inrichting. Het gaat hierbij om de Solarflex van Vrieso International Fabrics. Dit is het meest duurzame gordijn van Nederland. Solarflex is een strak geweven matte stof met een zeer luxe uitstraling en een chique glossy kant aan de achterzijde van het gordijn.

Deze glanzende achterzijde heeft een dubbel isolerende werking, zowel tegen de hitte als tegen de kou. Het gordijn zorgt daardoor voor een reductie tot 50 % in warmte doorstroming en tot 30 % in koude doorstroming. Dit zijn twee zeer positieve effecten die het leefklimaat in een ruimte aangenamer maken in de zomer en leidt tot minder stookkosten in de winter. Een win-winsituatie dus.

Deze serie gordijnen is uitermate geschikt om toe te passen in hotels, recreatiewoningen, chalets, studentenhuisvesting en zorginstellingen. Uiteraard is de Solarflex brandwerend en draagt deze bij aan het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. De luxe en warme uitstraling van het gordijn geeft ook een prettig en huiselijk gevoel.

De Solarflex gordijnen bestaan voor 48% uit gerecyclede materialen, voornamelijk PET flessen. Dit is een extreem hoog percentage. Zeker vergeleken met andere gordijnen in de markt in Nederland die vaak voor maximaal 10 - 15 % uit gerecyclede materialen bestaan. Omdat het gordijn in 12 inspirerende kleuren leverbaar is, past het in elke interieur.

Nieuwsgierig geworden naar deze gordijnen of wil je stalen ontvangen?
Neem dan contact met ons op!

Terug naar het nieuwsoverzicht
Wij zijn trotse partner en dealer van:
Wil je een offerte ontvangen?
Of heb je een Vraag?
Je ontvangt zo snel mogelijk van ons een antwoord of een offerte op maat!