BLOG | Pasteltinten zijn de nieuwe trend

15 september 2020

Wij hebben ons kleurenpalet uitgebreid met nieuwe decorkleuren (paneelkleuren) als: abricot nude, karamell en pistache. Deze pasteltinten zijn weer helemaal terug in de interieurwereld. Waarom zou je kiezen voor deze tint? Simpel: pasteltinten kun je op een subtiele manier in elk bestaand interieur toevoegen. Zo wordt het interieur nooit te zoet, te vrouwelijk of te vrolijk, maar heeft wel een frisse look met een zachte touch.

Hoe combineer je deze kleuren in je interieur?

Wanneer pasteltinten op de juiste manier worden toegepast, geven ze het interieur frisheid en tegelijkertijd een zomers gevoel. Een eerste stap kan zijn om pastelkleurige accessoires zoals vazen of kussens te gebruiken in je interieur. Een andere subtiele manier is door een muur een accentkleur te geven. Of kies pastelkleurige meubels zoals een bank, salontafel, dressoir of een fauteuil.

Wij laten je graag zien hoe je pasteltinten kunt toevoegen in jouw interieur.

Pastelkleurige accessoires

Pastelachtige accessoires zijn de perfecte manier om sfeer en kleur in het interieur te brengen. Deze kleur lijkt misschien saai, maar dat is het helemaal niet. Het is juist een goede match:  pastelkleurige tinten samen gevoegd met beige, gebroken wit of champagne wit,  grijs of zwart. In de jaren 50 was de combinatie grijs met een pastelkleur al geliefd.

Laat deze tint terug komen door een licht roze vaas, kaarsen, licht beige vloerkleed of een mintgroene salontafel, verlichting of lichte gordijnen. Zachte tinten geven rust in elke ruimte!

Pastelkleur op de muur

Een pastelkleur op de muur is dé manier om een lichte kleur toe te passen in het interieur. Maak een combinatie van witte muren en één pastelkleurige muur als blikvanger of saus juist alle muren. Houd het dan wel bij één pastelkleur om het hele interieur rustig te houden.

Pastelkleurige meubels

Kleur geeft leven. Het bepaalt de sfeer en uitstraling van een interieur. Je kunt ruimtes als een studentenkamer, woonkamer, slaapkamer en eetkamer er visueel mee vergroten en zorgen voor veel meer sfeer en gezelligheid. Kleur kan iets accentueren, maar ook laten opgaan in een omgeving. Denk aan pastelkleurige meubels: bureau of open kast zoals bovenstaand interieur. Of een bank, bijzettafel of een fauteuil.

Pastelkleurige meubels zijn goed te combineren met wit, beige, zwart of grijs. Het interieur voelt dan licht, juist omdat er lichte kleuren gecombineerd worden met de zwaardere kleuren.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Wij zijn trotse partner en dealer van:
Wil je een offerte ontvangen?
Of heb je een Vraag?
Je ontvangt zo snel mogelijk van ons een antwoord of een offerte op maat!