Het ontstaan van Ross Tucker

Onze ouders, A.G. Bosman senior en A. Bosman-Vogelzang hebben Ross Tucker opgericht in 1974. De naam Ross Tucker is door onze pa bedacht. Hij is geboren en getogen in het Twentse Glanerbrug. Hij heeft de naam Ross Tucker ontleend aan deze regio omdat hij graag iets van zijn achtergrond in de bedrijfsnaam wilde verwerken.

Het is een woordspeling geworden. De mensen uit Twente worden ook wel Tukkers genoemd en in de vlag van Twente staat het Twentse ros (paard). Om het geheel een internationaal karakter te geven wordt ros met dubbel s geschreven en tukker met ck. Zo werd het bedrijf Ross Tucker geboren.

Hij is begonnen zoals veel bedrijven vroeger zijn gestart door gewoon met een busje op pad te gaan met meubelen waar hij handel in zag. Het kantoor was in die tijd gevestigd in onze huiskamer in het Groningse Boerakker, waar onze moeder ook een groot deel van de dag werkzaam was voor Ross Tucker.

Senior bezocht vele meubelzaken en meubelbeurzen om naamsbekendheid te krijgen en een afzetmarkt te vinden. De stoelen en tafels werden eerst opgeslagen in vele schuurtjes of leegstaande panden in de omgeving van Leek. Het busje werd al snel een vrachtwagen en de collectie meubelen nam vastere vormen aan. In het begin kocht hij de meubelen bij Nederlandse bedrijven maar daarna werden steeds meer stoelen en tafels geïmporteerd uit landen over de hele wereld.

Vanaf 1980 werden de schuurtjes vervangen door een eigen opslag met kantoor. Het bedrijf groeide door maar verdere uitbreidingen konden niet meer op de oude locatie gerealiseerd worden. Er werd dus gezocht naar een nieuwe locatie die al snel gevonden werd op het Industrieterrein Leeksterhout te Leek.

Met een jaar van voorbereiding en een jaar bouwen was eind 2003 ons huidige kantoor, showroom én opslag klaar voor gebruik. Onze pa is in 1999 overleden. Helaas heeft hij deze uitbreiding niet mee mogen maken maar wij zijn trots dat wij Ross Tucker met ons drieën verder door kunnen en mogen zetten!

Sinds 2004 is Ross Tucker Projectinterieur gevestigd aan het industrieterrein Leeksterhout in Leek. In de afgelopen jaren hebben wij ons aanbod flink uitgebreid en beschikken we over een magazijn van ruim 4000m² en een kantoor mét showroom van 750m². Ook voor in de toekomst is er voldoende ruimte voor uitbreiding!

Ons ruime magazijn is voorzien van een grote werkplaats waar assemblage van verschillende producten plaatsvindt. Hierbij kun je denken aan tafelonderstellen, tv-tafels, linnenkasten, nachtkastjes of dressoirs. De producten worden hier geheel of gedeeltelijk geproduceerd, gecontroleerd en verpakt voordat ze op transport worden gezet.

Alle producten die wij leveren zijn geschikt voor dagelijks intensief gebruik. Constructies van nieuwe ontwerpen worden vooraf door ons gecontroleerd. Daarbij doen we regelmatig een check of goederen nog steeds aan de vereiste kwaliteit die wij van een product verwachten voldoet. De gemiddelde levensduur van onze producten ligt tussen de 5 en 10 jaar.

Bij Ross Tucker hebben we de gehele logistiek in eigen handen waardoor we garant staan voor tijdige leveringen en een efficiënte inhuizing.

Beleef en ervaar zelf de unieke collectie van Ross Tucker in onze ruim opgezette showroom in Leek. In alle rust kunt u ons totale aanbod van stoelen, banken, tafels en kasten bekijken. Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren over projectmeubilair die past bij uw project.

 

Henry, Anita en Berry Bosman

 

Wij zijn trotse partner en dealer van:
Wil je een offerte ontvangen?
Of heb je een Vraag?
Je ontvangt zo snel mogelijk van ons een antwoord of een offerte op maat!